×

Studio: Adding fonts

Seeing as this is still in beta, its probably just not a feature yet... But, is there a way to add your own fonts to Studio? I've search far and near but can't seem to find a answer anywhere.

Thanks

0

Comments

Please sign in to leave a comment.

  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Hi Zach,

    To add or import a font into Studio, you'll want to first add the specific font to your computer's font book. Once added, the new font should display as an option in the font dropdown in Studio. Please note, you may need to restart Studio if the font doesn't show up right away for you.

    Please let me know if you have any additional questions.

    Thanks,

    Shaina

    0
  • Avatar
    Nizam

    Hello Shaina,

    The problem is same with me. I tried installing the font and restarted the application as well as the computer, still not working for me. Reminding me of days when we install font and reboot the early version of windows to reflect the font.

     

    Can you help me out? or is this a bug which is not fixed yet?

     

     

    Regards

    Nizam

    0
  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Hi Nizam,

    Sorry to hear that you're running into this issue. In order to determine why this might be happening for you, can you please provide the following information?:

         1. What version of Studio are you using?
         2. Can you please provide a screenshot of your "About this Mac" overview?
         3. Can you please provide a screenshot or screencast of this issue?
         4. Are there any fonts in particular that you are having trouble with?

    Look forward to hearing from you,

    Shaina

    0
  • Avatar
    João Vicente

    Hello. I'm having that problem with some fonts too. I'm trying to use NeoTech for ages and doesn't appear on the font dropdown.

     

    Ideas?

    0
  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Hi João,

    Sorry to hear that you're also running into issues with adding fonts. Can you please provide the information requested from my comment above?:

         1. What version of Studio are you using?
         2. Can you please provide a screenshot of your "About this Mac" overview?
         3. Can you please provide a screenshot or screencast of this issue?
         4. Are there any fonts in particular that you are having trouble with?

    Look forward to hearing from you,

    Shaina

    0
  • Avatar
    João Vicente

    1: v0.97.1

    2:





    3: It shows the font but doesn't allow me to use it.

    4: In this case it's just NeoTech but I suppose that it may happen with more fonts since more people is having this issue.

    Thanks

    0
  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Hi João,

    Thank you very much for providing those details. I would like for our Support team to take a closer look at this.

    I will open a ticket on your behalf with our Support team so that they can do some further troubleshooting. Please look for a message from them soon.

    Thanks,

    Shaina

    0
  • Avatar
    Karl

    Would like to add that I am also having issues with adding fonts. Installed the font: "NeoSans Black.otf". Not displaying after a reset of the application. Also on a Mac.

    0
  • Avatar
    Beth Vanderkolk

    Hey Karl,

    Sorry for the trouble! Could you let me know:

        1. What version of Studio are you using?
         2. Can you please provide a screenshot of your "About this Mac" overview?
         3. Can you please provide a screenshot or screencast of this issue?

    Thanks!
    Beth

    0
  • Avatar
    João Vicente

    Any news on this issue?

    0
  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Hi João,

    It appears as if one of our Support agent attempted to reach out to you on the ticket I had opened for you without success. Can you please check your spam and other email folders for the email connected to this account for an email with the subject: "Request created from: Studio: Adding fonts"?

    Our Support agent has ran into this issue trying to access some fonts in Studio as well. The last time they had this problem, they had to quit Studio by going to InVision Studio > Quit InVision Studio, then reopening it again. After that, they were able to access the font.

    However, if you are still having this issue, I will need to open another ticket on your behalf so that you can provide the NeoTech font to us for testing purposes.

    Look forward to hearing from you,

    Shaina

    0
  • Avatar
    Chad

    From your file browser, drag the font file over to the computer in the Mac Font Book. If you drag to User, it won't show in studio. Restart studio and you should see the font.

    0
  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Hi Chad,

    Thanks for reaching out here in this thread. Am I understanding correctly that you have found a solution for this issue? Or are you still facing issues with adding fonts in Studio?

    Look forward to hearing from you,

    Shaina

    0
  • Avatar
    Emrah ati

    I also face the same problem. Today version, today mac OS. It worked after a couple restart.

    0
  • Avatar
    Karl

    Would like to say that the problem no longer exists for me, it is fixed! I'm running latest IS on Sierra 10.12.6.

    0
  • Avatar
    Ben Mordechai

    Same here, unfortunately. I have tried reinstalling and even waiting a few days with no success. Fonts are loaded in sketch but when I import to Invision Studio they are gone.

    0
  • Avatar
    Beth Vanderkolk

    Hey Ben,

    Sorry for the trouble! Could you let me know:

        1. What version of Studio are you using?
         2. Can you please provide a screenshot of your "About this Mac" overview?
         3. Can you please provide a screenshot or screencast of this issue?

    Beth

     

    0
  • Avatar
    Ben Mordechai

    1. Hi Beth, I'm using the latest version downloaded from your website (Version 1.7.0).

    2. Here is a screenshot of about my mac.

    3. This is pretty weird. I have tried to screenshot the issue and found out that some fonts work, some don't, and some work only when I switch to the from a specific font. Anyhow, the issue seems to be with specific fonts (I'd rather not screenshot the design as it's for a client).

    0
  • Avatar
    Beth Vanderkolk

    Hey Ben,

    Thanks for providing that info! I'll pass it along to Support for you. Keep your eye out for an email.

    Beth

    0
  • Avatar
    Oyvind Sagrov

    I have the same problem. Also tried Chads solution with no resolve. 

    The font is "Web Symbols", MacOS 10.14.2, Invision 1.7.0.

    This is the font in question: https://www.fontsquirrel.com/fonts/web-symbols?q%5Bterm%5D=web+symbols&q%5Bsearch_check%5D=Y

    Trying to find a work around, since the app really has some promise to it.

     

    0
  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Hi Oyvind,

    Sorry to hear that you're also running into issues with adding fonts in Studio 1.7.0. I appreciate you providing your version details and the specific font in which you're encountering issues with. 

    I would like for our Support team to take a closer look at this for you, and I will be opening a ticket on your behalf. Please look for a message from our Support team soon requesting additional information for troubleshooting.

    Thanks for hanging in there,

    Shaina

    0
  • Avatar
    Joffrey Lantoine

    Hey guys,

    I just ran into the same issue, but i found a solution that works for me.

    When you install fonts, by default they are only installed for the "user". What you want is to have them install system-wide.

    In order to do that, open the "Font Book.app". Click the "Computer" tab on the left sidebar. Then you should see a "+" button in the toolbar. Click that button and locate your custom font. Launch InVision and your font should be there!

    Hope that helps :)

    Joffrey

    0
  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Thanks so much for providing that information for the Community, Joffrey! Please let me know if you continue to have issues, and I would be happy to look into this for you.

    0
  • Avatar
    Mandy

    I have the same problem. 

    My font wont show in invision. Already put in in "computer" in stead of user in fontbook. Also quit invision a couple of times. But stil not showing

    Mandy

    0
  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Hi Mandy,

    Sorry to hear that you're also experience trouble with adding fonts to Studio. So that we can determine what might be going on here, can you please provide the following information?:

         1. What version of Studio are you running?
         2. Can you please clarify what font(s) you're experiencing this with?
         3. Can you please provide a screenshot of your "About this Mac" overview?
         4. Can you please provide a screenshot or screencast of this issue?

    Look forward to hearing from you,

    Shaina

    0
  • Avatar
    Mandy

    Hi Shaina,

     

    I've tried it again and now it works well. So if i wait a day it will work i think. 

     

    Thanks

     

    0
  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Glad to hear that this is now working for you, Mandy! This could have been caused by several things, including your Studio version. If you have any troubles with this again in the future, please don't hesitate to reach out.

    Best,

    Shaina

    0
  • Avatar
    Amari Garrett

    I had this same issue.

    After adding the fonts to my FontBook and restarting inVision the fonts did not show up in inVision. I quit the application again then restart my computer. After relaunching inVision, the fonts appeared in the "Typography" drop down menu.

    1
  • Avatar
    Rebecca Bar

    I've tried all of these things and it isn't working for me.  However, when I go to FontBook, I only see the font I want to add under "user", it doesn't show up in "computer".  What does that mean?

    0
  • Avatar
    Shaina Torgerson

    Hi Rebecca,

    Sorry to hear that you're also experience trouble with adding fonts to Studio. So that we can determine what might be going on here, can you please provide the following information?:

         1. What version of Studio are you running?
         2. Can you please clarify what font(s) you're experiencing this with?
         3. Can you please provide a screenshot of your "About this Mac" overview?
         4. Can you please provide a screenshot or screencast of this issue?
         5. Can you please provide a screenshot showing what you mean by the following?:
            | However, when I go to FontBook, I only see the font I want to add under "user", it doesn't show up in "computer"."?

    Look forward to hearing from you,

    Shaina

    0