Sorry, the InVision Help Center does not support Internet Explorer. Please download Microsoft Edge or another modern browser.


InVision ambassador ambassador
Brent Edited

Elements shifting on Sketch sync

I'm trying to be positive but it is so frustrating that elements keep shifting on upload to Invision. You need to just use the standard image export and make a screenshot of exactly how things were created for the preview part of Invision. Its a bigger problem when using autolayout but it also effects elements that aren't using it like nested elements following auto width text in a symbol.

This has to stop. We the designs exactly right and can't spend all this time doing workarounds. 

This post is associated with a known feature request: [[problemTicketSubject]]. Let our Product team know that you’re interested in this feature.

Sign in to add your vote

Thanks for taking the time to share your feedback about making our product better. We’ve let our Product team know that you’re interested in this feature so they can factor that into their product strategy.

comments

Sort by


Beth Vanderkolk
InVision ambassador Beth Vanderkolk , ambassador
Comment actions Permalink

Hey Brent,

I'm really sorry and bummed to hear that your experience has been frustrating. I want to make sure I get this issue escalated. Could you possible send me a quick screen recording of what you're seeing on your end? 

Beth

0

Brent
InVision ambassador Brent , ambassador
Comment actions Permalink

Here is a screenshot comparison. 

0

Beth Vanderkolk
InVision ambassador Beth Vanderkolk , ambassador
Comment actions Permalink

Hey Brent,

Thank you for taking a few mins to provide that screenshot. I believe this is related to a known issue, but I want to make sure your experience gets in front of our Tier 2 Support team so that they can bring it to the Product Manager for Craft. I'm opening a ticket for you in Support right now with the details of this thread so that they can provide you with the latest info. Thanks again for coming here to Community to express your experience and frustration- we want to make sure you're heard and taken care of. Keep your eyes peeled for an email. 

Beth

0

Paulina
InVision ambassador Paulina , ambassador
Comment actions Permalink

Experiencing the same issue. Is there any progress on solving this?

0

Shaina Torgerson
InVision ambassador Shaina Torgerson , ambassador
Comment actions Permalink

Hi Paulina,

Sorry to hear that you're also running into this issue! In order to assist you further, can you please provide the following information?:

     1. What version of MacOS are you using? Please include the version (e.g. macOS 10.13.3).
     2. What version of Sketch are you using?
     3. What version of the Craft Sync + Prototype plugin are you using?
     4. Could you provide a screenshot showing this shifting trouble you've referenced?

Look forward to hearing from you,

Shaina

0

Paulina
InVision ambassador Paulina , ambassador
Comment actions Permalink

Hi Shaina,

I have MacOS 10.12.6, Sketch 50.2, Craft Sync + Prototype 2.3.75.

Screenshots:


Tab menu is the same symbol in both designs, in above example text fields are empty. Also, I am using nested symbols - for active and inactive tab.

Hope it helps and your team will find the solution soon.

0

Paulina
InVision ambassador Paulina , ambassador
Comment actions Permalink

I`ve just found out that this issue is caused by Anima Auto Layout plugin, in situation where layers in the symbol are stacked and aligned.

0

Shaina Torgerson
InVision ambassador Shaina Torgerson , ambassador
Comment actions Permalink

Hi Paulina,

So happy to hear that you found the cause of the issues you were encountering. Are you still having any issues after discovering this? If so, please let me know, and I would be happy to put you in touch with our Support team so that they can dive deeper.

Look forward to hearing from you,

Shaina

0

Paulina
InVision ambassador Paulina , ambassador
Comment actions Permalink

Hi Shaina,

well, yeh, I discovered the cause, but without the plugin, I cannot use symbol feature properly. I had to break links to half of the symbols I use... It would be nice if the plugin and sketch will be compatible again :) Could you do anything about it or should I report also to the plugin creator (Anima Auto Layout)?

 

0

Brent
InVision ambassador Brent , ambassador
Comment actions Permalink

I just had to stop using the autolayout plugin, but I still stand by that invision should take a screenshot of exactly the layout and not re-process it and risk anything moving. 

0

Shaina Torgerson
InVision ambassador Shaina Torgerson , ambassador
Comment actions Permalink

Hi Paulina,

Of course. I apologize for my oversight there, and I appreciate you clarifying your issue.

I will be opening a ticket on your behalf with our Support team so that they can gather all necessary details from you to troubleshoot this issue. Please look for a message from them soon.

As Brent mentioned, in the meantime, it may be best to try to refrain using the Anima Auto Layout plugin if at all possible. I know this is not ideal, and I apologize that I do not have a more convenient solution to offer at this point. Thank you for your patience, and I hope we can get you some answers soon.

Have a wonderful day,

Shaina

0

Darren Wood
InVision ambassador Darren Wood , ambassador
Comment actions Permalink

Hi, I'm having a similar issue—without using the Anima plugin.

sketch:

Invision:

See the blue check icon hiding behind the text

1

Brent
InVision ambassador Brent , ambassador
Comment actions Permalink

Crazy its not fixed yet. This particular thing is a native sketch feature, not an Autolayout feature. 

0

Shaina Torgerson
InVision ambassador Shaina Torgerson , ambassador
Comment actions Permalink

Hi Darren,

Sorry to hear that you're encountering a similar issue. Can you please provide the following information?:

     1. What version of Sketch are you using?
     2. What version of the Craft Sync + Prototype plugin are you using?
     3. What version of Craft Manager are you using?
     4. Can you please provide a screenshot of your "About this Mac" overview?
     5. Are you using any other plugins?

Look forward to hearing from you,

Shaina

0

Brent
InVision ambassador Brent , ambassador
Comment actions Permalink

I'm trying to remember how I stopped it. The last advice I got from invision was to disable autolayout plugin as it would still interfere if it was enabled and not even used in the design.

Invision was detecting autolayout being enabled, and then it would "help you" by automatically running autolayouts symbol expanding process which broke the layout. 

0

Shaina Torgerson
InVision ambassador Shaina Torgerson , ambassador Edited
Comment actions Permalink

Hi Brent,

It appears as if our Support team suggested the following workaround for the trouble you were experiencing with elements not syncing correctly to InVision with the Anima plugin enabled:

The best workaround I can offer at the moment is to disable Anima's plugins before you sync your prototype:

     1. Set up your file and lay it out how you desire in Sketch. 
     2. Save your original file and then create a copy. Close the original file in Sketch. 
     3. While working in the new copy, disable all Anima plugins from Sketch's plugin manager. 
     4. Once the plugins are disabled, sync your copy up to InVision. 

* The reason I ask you to create a copy of your file is to ensure the fidelity of the original source file. By working with the copy when disabling the plugins, this leaves the original in tact as the "single source of truth." You may find similar results just by disabling the plugin instead of also making a copy.

Please let me know if this helps.

Thanks,

Shaina

0

Darren Wood
InVision ambassador Darren Wood , ambassador
Comment actions Permalink

@shaina

Here are the details you're after:

  1. Sketch V 51.3 (57544)
  2. Craft Sync 2.3.79
  3. Craft Manager 1.0.70
  4. http://snpy.in/7qRRyM
  5. Plugins
    - Runner
    - Abstract
    - Anima Toolkit
    - Chromatic
    - Duplicator
    - LayerRenamer
    - Paddy
    - Rename-it
    - Stark
    - Symbol Instance Locator
    - Symbol Organiser
    - Zeplin

Note: on this particular screen I'm not using paddy or anima.

0

Shaina Torgerson
InVision ambassador Shaina Torgerson , ambassador
Comment actions Permalink

Hi Darren,

Thank you very much for those details! I would like for a our Support team to take a closer look at this issue in order to troubleshoot a bit more. I will open a ticket on your behalf with all of the information you have provided here. Please look for a message from our Support team soon.

Best,

Shaina

0

Brent
InVision ambassador Brent , ambassador
Comment actions Permalink

Darren try disabling anima toolkit, restarting sketch, and uploading again. 

I know you're not using it but it probably still is affecting the upload as it did mine. 

0

Nathan
InVision ambassador Nathan , ambassador
Comment actions Permalink

Hi, I'm having this problem. I can't see on the thread that InVision has resolved this issue. Why is that?

Please, I don't want a workaround. I don't want to disable plugins. 

  • Sketch 52.6
  • Craft v1.0.75
  • Craft Plugin v1.0.56
  • Yes, I have a lot of plugins.

 

0

Shaina Torgerson
InVision ambassador Shaina Torgerson , ambassador
Comment actions Permalink

Hi Nathan,

Sorry to hear that you're also running into these issues. In order to determine if this may be related to a plugin issue, can you please confirm whether or not you're running the Anima plugin? If so, what version of this plugin are you using?

Once I have this information, we can make a better determination of what might be going on here.

Look forward to hearing from you,

Shaina

0

Nathan
InVision ambassador Nathan , ambassador
Comment actions Permalink

I'm running Anima 3.0.0

0

Shaina Torgerson
InVision ambassador Shaina Torgerson , ambassador
Comment actions Permalink

Hi Nathan,

Thanks for providing that additional information. I will be opening a ticket on your behalf with our Support team so that they can take a closer look. This way, they will be able to troubleshoot directly with you.

Please look for a message from our Support team soon. Look forward to getting your some answers.

Best,

Shaina

0

Alex Lee
InVision ambassador Alex Lee , ambassador
Comment actions Permalink

Now I'm having trouble with shifting elements.

Using macOS Mojave 10.14.6 with Sketch v69.1 and Craft v1.0.101 (212).

The other odd thing is that sometimes just within Sketch, I'll move on from the artboards that have the drop down menu (there are several where they are included) is that they shift within Sketch. I manually fix this, but work some more, creating or duplicating artboards, and then I go back to these earlier artboards and they've shifted again.

Any idea what's going on? The drop down was originally a symbol, but it needed further tweaking, so I detached from symbol, but all the button elements and drop down background remain as symbols.

Thanks in advance!

Alex

0

Camille M
InVision ambassador Camille M, InVision Employee , ambassador
Comment actions Permalink

Hi Alex,

So sorry to hear that you’re running into this issue! Thanks for providing the details you have here in Community for our team to use for further troubleshooting.

I’m opening a ticket on your behalf with our Support team so they can get a copy of your file to troubleshoot with you internally. Please keep an eye out for an email from one of our Support agents soon.

I apologize for any frustration and disruption that this issue is causing you!

Thanks for hanging in there,
Camille

 

0

Brent
InVision ambassador Brent , ambassador
Comment actions Permalink

Are you using autolayout, Alex? 

0

Alex Lee
InVision ambassador Alex Lee , ambassador
Comment actions Permalink

Hi all,

My working file can be downloaded here:

https://www.dropbox.com/s/lf7amc7s6igfk8w/Multiple%20Incident%20Management%20v11.sketch?dl=0

This is without the symbol library it was created with, but see if the problem can be replicated.

Oddly, I have other working documents that use almost identical UI patterns for which the shifting of the orange selection doesn't not move, but it continues to do so for this document when uploading to InVision.

Brent: I'm not using autolayout (that's an Anima feature? I'm not using Anima. While I have the plug-in, it's almost always been disabled).

Thanks all

Alex

0

join the conversation

to comment, sign up or sign in.